renungan mataku...

2011



Saturday, May 28, 2011

himpunan sejuta belia




apa khabar warga putrajaya..

apa khabar orang2 yang pergi hari belia 2011...

semua mesti sihat2 dan tough2...

pergi sana kena jalan kaki paling dekat pun 3-4 km gak la...besar sangat..dari presint 2 sampailah ke presint 4...

huhu..

parking kat ngan helicopter polis..duk sebelah2 je ngan choper tu ;-)


pastu berjalan...penat owh...

lau ikutkan dari Dataran Putra presint 1 sampai 20..tapi jalan kat presint 2 sampai presint 4 ni pun da x abis jalan..penat..


Dalam tempoh tiga hari itu, Putrajaya akan didominasi belia dalam penyertaan lebih 200 program.



semalam pergi sana...1st day maybe tak ramai sangat orang..

hari ni dan esok mesti lagi ramai..

macam-macam ada kat sini..

tempat yang kami nak tuju adalah mencari kerja..

tempat parkingnye jauh..kena lah jalan kaki dalam 3-4km gak la nak sampai ke menara KBS

youth job fair kat menara KBS

Lobi, Menara KBS, No.27, Persiaran Perdana, Presint 4, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62570, Putrajaya


ada lebih kurang 80 syarikat yang amik bahagian..

memang banyak kerja kosong...

tapi kami da sampai dalam pukul 6pm..semua dah beransur2 nak balik..

booth yang tinggal lagi untuk interview adalah MAS...

sembang la dengan dorang...macam-macam cerita gak la...

1st2 sampai kat booth dorang dpt kacang..then dorang tanye dah kahwin ke belum??

dorang offer jawatan steward untuk kami..

aku ni dah la x cukup inci..haha..die kata boleh je..

pastu cerita pasal junior technician..

aku plop tanye pasal LAE....license aircraft engineer...

tanya pasala gaji..die cakap..mashuk owh !!!


haha..


da dekat pkul 7pm..kami pun jalan2 la balik...

kereta kebal ada..pelancar roket ada...motor show ada..

superbike...bukan setakat superbike..hyperbike pun ada...

game plop ada macam2..main xtreme game..parkour..kopek klapa...dan mcam2 lagi..

pastu..waktu jalan2..memang ada banyak para glider duk terbang atas kepala..tak de la plop hok langgar bangunan..helicopter pun 2-3 biji duk main terbang atas kepala..tak offer bg tumpang pun..huhu...



1 comment:

  1. Tak pernah tahu tentang ni >.< After my friend bagitahu dalam Twitter, baru lah ada event sebegini.

    ReplyDelete

nothing can fly without airfoil...

but i try my best to do it




luahan.....dengarla muzik berbicara










Music





NASA's Shuttle/Rocket Missions Countdown