renungan mataku...

2011



Wednesday, June 15, 2011

lost memory



lihatlah bagaimana adik ( abe cik ) dengan berat 98kg duduk atas blakang ambo dengan berat 63 kg








selepas tu...tambah lagi satu level..

nak letak sepupu yang darjah 1 nek atas ambo...

tapi kan.....


berdebuk.....gush2....


jatuh kepala dulu atas jalan tar tu...

then....






selepas kejadian...








malam tu bermalam di wad...semalaman...ambo dah tak ingat apa yang berlaku....

ambo boleh masuk air sendiri...tukar air..sume 2 botol lebih...cabut tube pun sendiri....

mak cerita ambo asyik tanya soalan..kenapa sakit kepala..mak dah banyak kali cerita benda yang sama...tapi
still lagii tanye...

yang kelakar...

asyik tanye adik..sekarang tahun 2012 kan??

saya dah abis belajar kan???

dah keje kan??

pasang sayap...kat subang


mak dah kuar wad??

soalan ni balik kepada tahun 2010 plop...

haha...


then tanya lagi...kepala ni sakit sebab buah durian jatuh masa kutip durian kat belakang tasik kan???

pastu ada penjahat...berlawan ngan jahat..then kena pukul dengan orang jahat kat kepala...

padahal ambo bergurau dengan adik sendiri....

lagi lucu...

solat isyak sampai 3 kali...2 kali kat umah....sekali kat katil wad...

tak sedar pun ..scan..

tak ingat pun kena x-ray

sedar2 besoknye bangun subuh...kenapa tangan ada air...

rase malam tadi baru nek bus balik kg...

haha....

laparnya x tertahan...rasa macam dah seminggu tak makan...

padahal malam tadi dah 2 kali makan nasi adik cerita...mak ayah xde gi masjid...

sampai sekarang masih tak dapat flash back lagi....

penimnye....

Wednesday, June 8, 2011

susah senang tetap bersama...




kawan sewaktu kita senang..ramai kan??

tapi..bila kita dalam kesusahan....ada berapa orang yang masih setia bersama????


sebab itulah...daku lebih suke bersama dengan insan-insan yang dalam kesusahan daripada yang sedang bergembira...

tak kiralah...yang tengah sedih ke...sakit ke...kecewa ke...

aku lebih suka menemani mereka...menjadi pendengar setia...daripada bergembira bersama yang lain...


kadang-kadang...bila ada majlis2 yang paling bahagia buat kawan-kawan pun tak dapat pergi event tu..sebab ada hal lain yang lebih penting...


sekiranya di beri pilihan antara..kawan..sahabat..dan keluarga...

daku akan sentiasa meletakkan keluargaku ditempat teratas...

maafkan daku....

kalau keluarga kita..tak kira..waktu kita susah ke..senang ke..sentiasa bersama kita...

hujung minggu yang lepas..memang banyak masa yang daku habiskan bersama family...pada tahun ni...2011..kami tak pernah lagi dapat peluang kumpul ramai2..together2..sume ada komitmen sendiri...


dan...

alhamdulillah...pada cuti sekolah ni..dapat lah kumpul...tapi..tak semua jugak...

anak buah plop demam..batuk2...abah2 dorang plop..busy ngan kijo..so..daku lah yg jd papa plop...ayah am ke???

haha...

kesian budak2 ni...

Monday, June 6, 2011

bus...



kepada semua perkhidmatan bas...

tak kiralah transnasional ke...mutiara ke...plusliner ke...mahligai ke...ape2 je la...

bila bas lambat sebab ada tanah runtuh ke...lori terbalik ke...jalan banjir ke...ape2 je la yang menghalang perjalanan bas untuk sampai awal...

apa kata..bagi masa kat penumpang yang terpaksa menunggu berjam-jam supaya balik umah dulu...pergi mana-mana dulu dalam tempoh beberapa jam yang dintentukan akan delay...

tiadalah berlaku insiden macam ni....


adik msg...bus x maghi lg..kena trun tunggu kat putrajaya..tgok jam kul 11pm lebih da..

sy pun msg : bgtau la kat along or angah..abe da sampai s.alam ni..

pastu..along col...abe datang amik kereta along..pergi amik dorang balik tido la..kalu nka nunggu lagi..nah..aik bantal..sweater ni...bagi demo tu rehat dale kreto..

dengan sepantas kilatnya, pakai helmet...merempitlah ke bandar bukit puchong, amik kreta along..pergi putrajaya...di sebabkan jalan clear...dari i-city shah alam pergi sana amik masa 20 minut je...dari bandar bukit pucong gi ke terminal putrajaya amik masa 20 minut....12.35am sampai..

mak bagitau..ramai dah hok pakat balik..tiket burn camtu je..

yang sedihnye..pihak syarikat bas x nak bertanggungjawab..lau sape tak nak tunggu..balik lah..sok cari tiket len...

ape kata..bagi anouncement awal2...suruh tunggu kat umah ke..gi jalan2 ke...bagi la tempoh masa dalam 4 jam ke...contoh..sepatutnya 8.30pm..dah tau ada excident..bagi la sume yang menunggu ni information yang betul..then bagitau..mak cik..kakak....abang..pak cik...balik lah rumah dulu rehat...dalam tempoh 4-5 jam lagi bus akan sampai....pukul 12.30 am...sume datang balik kumpul kat sini...

tak de lah penumpang kena tunggu sampai 6 jam...macam my mum and adik2 malam td...tket kul 8.30pm...pastu...dorang bgtau ade excident kat bukit 7...dalam kul 10pm ada la bas ke terenggganu datang...then..kena nek bus tu dari tesco puchong..sampai kat putrajaya..sume kena campak kuar..tunggu bus dari kelantan sampai...lau sejam tak pe lagi...ini...sume company bus ni...bagi dorang tunggu sampai kul 2.20am baru sampai....geram betul...paling kesian tengok pak cik..mak cik...yang dah tua...lagi kesian tengok ibu2 yang ada baby...anak2 kecik...huhu...


dah banyak kali berlaku macam ni...tapi...pihak syarikat bas..masih lagi tetap bertindak mengaut keuntungan sahaja....tak fikir pun pasal masalah ini...



lepas subuh pagi tadi baru lah dapat tido...huhu...geram pun ada..

penatnye menunggu...
nothing can fly without airfoil...

but i try my best to do it




luahan.....dengarla muzik berbicara










Music





NASA's Shuttle/Rocket Missions Countdown