renungan mataku...

2011



Monday, June 6, 2011

bus...



kepada semua perkhidmatan bas...

tak kiralah transnasional ke...mutiara ke...plusliner ke...mahligai ke...ape2 je la...

bila bas lambat sebab ada tanah runtuh ke...lori terbalik ke...jalan banjir ke...ape2 je la yang menghalang perjalanan bas untuk sampai awal...

apa kata..bagi masa kat penumpang yang terpaksa menunggu berjam-jam supaya balik umah dulu...pergi mana-mana dulu dalam tempoh beberapa jam yang dintentukan akan delay...

tiadalah berlaku insiden macam ni....


adik msg...bus x maghi lg..kena trun tunggu kat putrajaya..tgok jam kul 11pm lebih da..

sy pun msg : bgtau la kat along or angah..abe da sampai s.alam ni..

pastu..along col...abe datang amik kereta along..pergi amik dorang balik tido la..kalu nka nunggu lagi..nah..aik bantal..sweater ni...bagi demo tu rehat dale kreto..

dengan sepantas kilatnya, pakai helmet...merempitlah ke bandar bukit puchong, amik kreta along..pergi putrajaya...di sebabkan jalan clear...dari i-city shah alam pergi sana amik masa 20 minut je...dari bandar bukit pucong gi ke terminal putrajaya amik masa 20 minut....12.35am sampai..

mak bagitau..ramai dah hok pakat balik..tiket burn camtu je..

yang sedihnye..pihak syarikat bas x nak bertanggungjawab..lau sape tak nak tunggu..balik lah..sok cari tiket len...

ape kata..bagi anouncement awal2...suruh tunggu kat umah ke..gi jalan2 ke...bagi la tempoh masa dalam 4 jam ke...contoh..sepatutnya 8.30pm..dah tau ada excident..bagi la sume yang menunggu ni information yang betul..then bagitau..mak cik..kakak....abang..pak cik...balik lah rumah dulu rehat...dalam tempoh 4-5 jam lagi bus akan sampai....pukul 12.30 am...sume datang balik kumpul kat sini...

tak de lah penumpang kena tunggu sampai 6 jam...macam my mum and adik2 malam td...tket kul 8.30pm...pastu...dorang bgtau ade excident kat bukit 7...dalam kul 10pm ada la bas ke terenggganu datang...then..kena nek bus tu dari tesco puchong..sampai kat putrajaya..sume kena campak kuar..tunggu bus dari kelantan sampai...lau sejam tak pe lagi...ini...sume company bus ni...bagi dorang tunggu sampai kul 2.20am baru sampai....geram betul...paling kesian tengok pak cik..mak cik...yang dah tua...lagi kesian tengok ibu2 yang ada baby...anak2 kecik...huhu...


dah banyak kali berlaku macam ni...tapi...pihak syarikat bas..masih lagi tetap bertindak mengaut keuntungan sahaja....tak fikir pun pasal masalah ini...



lepas subuh pagi tadi baru lah dapat tido...huhu...geram pun ada..

penatnye menunggu...

1 comment:

  1. syarikat bas kena profesional.. bukan pekara ini baru belaku... dah banyak bekali dah... diaorang tak kaji ker??

    ReplyDelete

nothing can fly without airfoil...

but i try my best to do it




luahan.....dengarla muzik berbicara










Music





NASA's Shuttle/Rocket Missions Countdown