renungan mataku...

2011



Sunday, March 7, 2010

balik kg

plan dalam masa 1 hari sahaja....kakak col bagitau dapat transfer...kami pun balik kampung....

kawe memang hajat nak balik kampung pun...rindu sangat2 kat mak ayah...adik2.....lembu2...ayam2....dan mcm2 lagi...hehe......

nak beli kropok untuk jual nasi kerabu...hehe

malam before balik, jumpe kak fotostat dulu...kak sya ( muda 1 taun dari ambo ) kat hnz...kebetulan ade nak fotostat cket...then die tanye bisnes camne...gtau la alhamdulillah..sok petang kawe balik kg...sabtu dan ahad tak jual....kaka sya bagitau...

" Wah! baru start berniaga dah dapat balik bagi duit kat mak yea......bagus2.... "

kawe gtau boleh jugak...

kawe gtau nok beli kropok...k.sya pun kirim lah jugak 1kg....

dalam pukul 6pm hari jumaat tu...kakak kawe amic kawe kat rumah sewa...then perjalanan pun bermula....dalam pukul 8.15pm sampai kat jeli...berakhir la jalan pusing2 bukit yang gelap gelita...pukul 9pm sampai kat tanah merah...berenti kat stesen minyak...sebelah stesen minyak tu ade pasar malam....kakak tanye...kte nak wat balik ape ko demo ni...kawe gtau ikut la beli gapo pun...kak kawe bagi duit...sruh kawe gi beli...kawe juz beli sate dan ppopia...x tau da nak beli ape...dalam kepala fikir nak balik makan nasi kat umah.....las makan pas jual nasi kerabu t.ari tadi....tepat jam kul 10.11pm...sampai la kat umah....pas salam peluk cium ayah mak...trus g amic pinggan makan nasi...hehe....adik2 mai salam mase kawe tangah makan nasi....then sembang2 ngan mereka sume sampai kul 11.25 am gitu..then...tdo dalam kul 12 lebih...

before balik ade la customer yang tanye mase ari jumaat tu...sok jual x?

kawe pun gtau balik kg....

ramai gak la yang frust...mase duk kat kampung ade la beberapa penggemar nasi kerabu yang col tanye nasi kerabu ade lagi x? jual x?


kawe nye memang stail hanpon duk kat dapur mase duk kat kampung....kawe tak duk dalam rumah...pergi kebun la, tolong ayah la...lau tolong mak masak pun...handpon letak tepi...

dalam kul 1 lebih check hanpon...banyak miscol dan msg...untuk menjaga hati2 mereka yang telah penat menghantar msg dan menunggu kemunculan nasi kerabu...kawe pun reply la...gtau mitok maaf tak jual...

huhuu

balik penang semula pagi ahad...kul 8.30am gerak....kul 12.25pm sampy penang....then...petang gi beli barang untuk jual nasi kerabu besoknye...petang tu jugak ade lecturer datang amic kropok yang kirim before balik kg....


tak puas ase balik kg...kjap sangat....huhu....terima kasih mak ayah....adik2...kakak...

No comments:

Post a Comment

nothing can fly without airfoil...

but i try my best to do it




luahan.....dengarla muzik berbicara










Music





NASA's Shuttle/Rocket Missions Countdown