renungan mataku...

2011



Tuesday, February 23, 2010

promosi nasi kerabu...

promosi hari ini diteruskan dengan mempromosikan nasi kerabu kuning kepada rakan - rakan 1 clas....

semua baru balik dari kampung selepas cuti hari raya cina.....

ada yang berminat...ada yang macam tidak percaya dengan ambo....

ramai yang tanya...btol ke mu masak sendri??


jawapan ambo....nak tau betul atau tidak.....

try la beli nasi kerabu...rasa sendiri macam mane.....


bukan sahaja para siswa dan siswi satu clas.....

malah...lecture2 yang pernah memberi didkan kepada diri ambo turut menjadi mangsa promosi kawe.....

ceritanya bermula disini....

ambo dan clasmate pergi ke fakulti untuk membeli air mineral yang berharga rm 0.50 every 500ml.....

then...tanpa di sangka2, ambo berjumpa dengan lecturer yang pernah mengajar ambo mase part 4 dulu....

dialog kami pun bermula :


ambo : puan makan x nasi kerabu?

puan ct : makan...knape?

ambo : saya jual nasik krabu skrang, kat depan sekolah perda....hari jumaat, sabtu, ahad dan isnin sahaja....( sambil kawe mengeluarkan iklan yang diberikan pada clasmate td )

staff faculty : kak pun nak jugaklah....bagi la contac no...ade jual lauk ape??

puan ct : sy nak lauk ikan celup tepung...nak ikan besar2? ade budu x?

- puan ct ni bujang lg, tp sy memang ske panggil cik ct puan, slalu gak la kna tgur -

ambo pun berikan iklan nasi kerabu kepada kak zah

ambo : x letak budu la puan..puan makan budu ke?

puan ct : mkanla...mane sdap x de budu

staff faculty : x sdap la x de budu...

then perbualan diteruskan dengan macam2 lagi soalan....

tgok jam dah pkul 4 lebih...lupe ade tutor kul 4....huhu...mase nak kuar...encik amin plak datang..kak zah promote kat encik amin

encik amiin : ade jual sampai kul bpe?

ambo : dalam kul 8 am smpy kul 12pm...

encik amin : saya nak jugak la nasi kerabu...kamu antar maghi cni tengah hari...sy nak ade lauk ayam 3 bungkus...ade telur masin..nasi lebih.....brapa ringgit pun xpe....boleh?

ambo : boleh2...nant la sy cari telur masin...

encik amin : buat spesel untuk saya yea....untuk sy, 3 branak

ambo : bereh. insyaAllah...k lah encik...mintak dri dulu....




alhamdulillah....kalau terus dapat sambutan macam ni......

memang rezeki la buat ambo...dan semangat untuk teruskan perjuangan ini.....

No comments:

Post a Comment

nothing can fly without airfoil...

but i try my best to do it




luahan.....dengarla muzik berbicara










Music





NASA's Shuttle/Rocket Missions Countdown