renungan mataku...

2011



Tuesday, February 16, 2010

kisah tentang lecturer-lecturerku....

lawak citer ni...hahaahaha...

x sangup la nk citer...nant....nk gelak lagi kuat.....

ade x lecturer merajuk???
dlu mse skolah menengah...famous cikgu merajuk smpy x masuk clas langsung dah....siap tukar cikgu len....


mak ayah merajuk???? pernah ke tidak orang yang paling kita sayangi merajuk.....mak ayah kita pernah merajuk tak dengan kita?


tepuk dada, tanyalah diri anda sendiri...apakah yang anda telah lakukan pada orang tua anda??


guru ibarat mak ayah kita jugak.....doa mereka memang mustajab....x percaya???

hati-hati dengan guru..anda perlu menghormati mereka sebagai ibu bapa...mak ayah kita.....merekalah yang telaah mendidik kita menjadi manusia yang berguna....


lecturer-lecturer.....


ade lecturer yang memang kita kena sabar tahap sabar yang amat tinggi kerana mulutnya yang x cover insurans langsung....pastu cepat melenting dan marah-marah pelajar.....marah-marah pun sebab sayang sangat kat kita semua.....so, tabahkanlah hati anda untuk menerima macam-macam teguran


ade lecturer yg sruh kte wat smula asgnment or proposal berkali2 kerana grammar or 1 ayat x betul....

ade lecturer yang suke wat quiz every clas...rajin btol lecturer ni nak marking quiz kami...hehe....pastu, kunci pintu pas masuk clas...so..sape msuk clas lwat...gud bye,
padan muke x dpt mark for quiz....hehe


ade lecturer yg tanye student...tes nant...kamu nk sy bg soalan ape?
nasib bek la lecturer x sruh kami wat skema jwapan untuk test dan die wat soalan after kami bg jwapan...hehe


ade lecturer yg x nak mengaku die wat silap...egonye...same mcm student...

ade lecturer yg wat lecturer 5 minute shj stiap clas...then bg asignment byk2.....penim kami...lau kamu x faham...datang la jumpe sy....kate lecturer....


ade lecturer yang x pnah bg asgment and quiz pun....test pun wat 3 in 1....memang best lecturer ni.....smpy kami tdo dlm klas...panjang sangat lecturer nye....


ade lcturer yg ajar seciput aje...bg rmus je.....then bg tutorial...mak aih!!
x terbuat kami.....


ade lecturer yg x kisah student nk msuk clas ke x...las sem nnt...die bg attendance...kamu sign la dr start sem smpy abis...pandai2 la kosongkn 2, 3 kotak...nant kn ketua faculty x caye plak sume stdent datang and x pernah miss clas....


ade lecturer yg senyum sepanjang clas...kami pn trut same tersenyum....lawak la muke lecturer ni...sweet....student datang lwat pun die sound dalam senyuman...

ade lecturer yg x bg student pkai pencil...katenye x confident...nant nk jd engineer cmne??


ade lecturer yg terlebih rajin...wat extra clas untuk kami...mcm tuisyen la plak asenye....


ade lecturer yg ske blanje student mkn...siap wat jamuan clas lg...bukan 1 clas..sume clas die ajar.....murah betul rezeki lecturer ni...


byk lg kisah tentang lecturer sepanjang pengajian ku......
x boleh cter byk2...nantkn..mengaibkan plak.....



kami sayang lecturer kami


truskan la perjuangan mu wahai lecturer2 yg kami sayangi.....


terima kasih lecturer.....


jasamu x mampu kami balas....


semoga rahmat dan kasih sayang Allah sentiasa bersama kalian.....

dan warga pendidik semua ditempatkan di dalam syurga....kekal abadi selamanya...


doakan lah kejayaan kami semua anak-anak didikmu

sekian...

No comments:

Post a Comment

nothing can fly without airfoil...

but i try my best to do it




luahan.....dengarla muzik berbicara










Music





NASA's Shuttle/Rocket Missions Countdown